Potkupellit

Potkupelti puuttui yhdentoista asunnon varaston ovesta.

Vuosikorjauspalaverit

Potkupeltien puuttumisesta keskusteltiin vuosikorjauspalavereissa 31.1.2008 ja 6.3.2008. Sihteerinä toiminut rakennusmestari lupasi hoitaa asian, mutta ei kirjannut asiaa pöytäkirjoihin. Vuosikorjauspalaverin puheenjohtaja totesi 30.4.2008 seuraavaa: "Eikö helvetissä edes nämä helpot hommat kannattaisi hoitaa?!".

Vedätystäkö?

Eräs osakas oli reklamoinut puuttuvasta varaston oven potkupellistä. Työpäällikkö, vuosikorjausmestari ja "takarivin 2. mies oikealta" totesivat seuraavaa 13.6.2008:

  1. ulkopuolen asiat kuuluvat taloyhtiölle – eivät osakkaalle
  2. osakas ei ole reklamoinut mistään ulkopuolisiin töihin liittyvistä asioista
  3. taloyhtiö ei ole reklamoinut asiasta

Vuosikorjausmestari ei osannut kertoa, mihin osakkaan kirjalliset reklamaatiot ovat voineet kadota. Mestari ei osannut kertoa myöskään sitä, miksi osakkaan reklamaatiossaan mainitsemia, taloyhtiön vastuulle kuuluvia rakennuksen ulkopuolisiin osiin liittyviä virheitä, oli kuitenkin korjattu. Vuosikorjauspalavereissa paikalla ollut työpäällikkö ei ollut kuullut taloyhtiön edustajien vaatimuksesta. Hieman yllättävää on se, että asian hoitoon ottanut vuosikorjausmestarikaan ei ollut kuullut asiasta. Ilmeisesti myös vuosikorjauspalaverin puheenjohtajan kiroilu oli mennyt ohi korvien 30.4.2008.

Liikuttavaa yksimielisyyttä

"Eihän niihin edes kuulu potkupeltejä", julisti työpäällikkö 13.6.2008 ja kaksi kaveria säesti. Miten kolme aikuista miestä voi olla niin liikuttavan yksimielisiä, että potkupelti_talovarasto2.jpgosakkaan oveen ei kuulu potkupeltiä, kun

  1. talovarastosta oli juuri samaan aikaan lappu johon rakennuttajan työntekijä on listannut asunnot, joista potkupelti puuttuu (kts. kuva)
  2. oveen on tehtaalla liimattu lappu, jossa lukee "potkupeltiovi"
  3. työpäällikkö ja vuosikorjausmestari ovat itse olleet ainakin kolme kertaa paikalla, kun potkupeltien asentamisesta on sovittu vuosikorjauspalaverien yhteydessä?

Viimein osakas pyysi miehet ulos ja esitti kysymyksen: "miksi tässä ovessa ei ole potkupeltiä ja tuolla on?" Vuosikorjausmestari ja "kolmas mies" kallistuivat sille kannalle, että ehkä oveen kuuluukin potkupelti. Työpäällikkö hiljeni, mutta puuttuvia potkupeltejä ei asennettu vielä tämänkään keskustelun perusteella.

Rakennuttajan "logiikkaa"

Rakennuttajalla oli kaksi vaihtoehtoa: 1) asentaa puuttuvat potkupellit tai 2) poistaa asennetut potkupellit ja vaihtaa reijitetyt ovet uusiin. Yhdentoista potkupellin asentaminen on halvempaa kuin kolmentoista oven vaihtaminen – rakennuttaja hankki ja asensi yli kahden vuoden venkoilun jälkeen puuttuvat potkupellit.

Taloyhtiöön muutettaessa osassa tikapuissa oli alapäähän asennettu pienten lasten päitä suojaavat muovitulpat. Asukas pyysi suullisella reklamaatiolla tulppia myös oman asuntonsa tikapuihin. Reklamaation seuraus: asennetut muovitulpat poistettiin. Ilmeisesti rakennuttajalle oli hieman helpompaa laittaa vuosikorjausmestari poistamaan muutama muovitulppa kuin vaatia aliurakoitsijaa tekemään työnsä valmiiksi!